تفنگ بادی

تفنگ بادی

فهرست عناوین :

تاریخچه تفنگ بادی

انواع تفنگ بادی از نظر سیستم شلیک

انواع تفنگ بادی از نظر سیستم مسلح شدن

لیست برند های مطرح تفنگ بادی

لینک محصولات پر فروش تفنگ بادی کانون شکار

 

تاریخچه تفنگ بادی :


تاریخچه اسلحه های بادی داستانی است که به قرن ها قبل برمی گردد و حتی برخی بر این باورند که برای یافتن منشا استفاده از این فناوری باید چندین هزار سال را به عقب بازگردیم. به دنبال این خط تحقیقاتی ، می توان لوله لوله ای را اولین اسلحه ای دانست که از نیروی هوا برای پیشبرد یک گلوله استفاده می کند. به همین دلیل بود که لوله هوا به سلاح های بعدی اسلحه های بادی تبدیل شد. واضح است که آنها به طور قابل توجهی تکامل یافته اند ، اما تردیدی نیست که آنها با استفاده از یک سیستم مشابه توسعه یافته اند: نیرویی که توسط هوای پیشرانه ارائه می شود.

لوله دمشی سلف تفنگ های هوای فشرده بعدی در نظر گرفته می شود زیرا آنها از فناوری مشابهی استفاده می کنند

برای یافتن منشأ تفنگ های هوایی و تپانچه از این نوع ، بازگشت به قرن 15 و 16 میلادی ضروری است. در مورد لحظه ظهور دقیق این نوع اسلحه در بین مورخان اتفاق نظر وجود ندارد. این به دلیل این واقعیت است که بقایای مواد بسیار کمیاب است. متأسفانه امروز تعداد زیادی تفنگ بادی باستانی نگهداری نکرده ایم. بر اساس نظر باستان شناسی ، سال 1580 نقطه عطفی در تاریخ اسلحه های هوای فشرده است ، زیرا این تاریخ متعلق به قدیمی ترین تفنگ بادی است که حفظ شده است. این قطعه در موزه Livrustkammaren در استکهلم ذخیره می شود و یک تفنگ فنری است که به آن پیستون نیز می گویند ، زیرا نقش این قطعه فشرده سازی هوای موجود درون استوانه سلاح است که سپس شلیک شده را پیش می برد.

سیستم فنر و  هوای پیش فشرده (PCP) ، هر دو رایج ترین سیستم بارگیری از زمان تولید اسلحه های بادی بودند. سیستم دوم شامل رسوب هوای طبیعی است که از دریچه عبور می کند و از طریق عمل ماشه باز می شود. بدین ترتیب هوا با رانش مهماتی که در داخل لوله ذخیره می شود و با سرعت زیاد شلیک می شود ، آزاد می شود.

گسترده ترین کاربرد اسلحه های هوای فشرده در طول قرن 15 برای شکار بود. به عنوان سلاح های گران قیمت ، این اشراف بودند که بیشتر از آنها استفاده می کردند. آنها سلاح های بسیار مثری بودند و قادر بودند اهداف بزرگی مانند گراز وحشی و آهو را در یک شلیک پایین بریزند.

از ابتدا ، استفاده از اسلحه های هوای فشرده مزایای واضحی نسبت به استفاده از سلاح گرم نشان داد. اولاً ، از اسلحه های بادی می تواند در شرایط نامساعد آب و هوایی مانند باران یا برف استفاده شود ، در حالی که تفنگ های باروتی سنتی به دلیل روشن نشدن فیوز در باران هیچ فایده ای نداشتند. یک مزیت بسیار مهم دیگر این واقعیت بود که اسلحه های بادی بسیار ساکت بودند ، هنگام شلیک باعث ایجاد فلش نمی شدند و دود تولید نمی کردند ، برخلاف بازوهای آتش ، به ویژه برخی از تفنگ ها ، که مقدار زیادی دود سیاه متراکم تولید می کرد به دلیل جرقه های تولید شده هنگام شلیک باعث سوختگی در چشم تیرانداز می شود. این ویژگی تیرانداز را قادر می ساخت تا هنگام شلیک هم در جنگ و هم در شکار ، پنهان شود و احتیاط بیشتری داشته باشد. سرعت و قدرت ثابت شلیک از دیگر مزایای سلاح های هوای فشرده بود. عکسبرداری از اسلحه گرم معمولاً به مراحل آماده سازی طولانی احتیاج داشت که شامل چندین فاز بود: قرار دادن باروت ، آتش به نور ، گلوله و چمبر … برعکس ، اسلحه های هوایی قرن هجدهم میلادی ، مانند معروف تفنگ ژیراندونی ، می تواند تا بیست شلیک در دقیقه داشته باشد.

مورد اخیر توسط برخی از متخصصان این موضوع به عنوان اولین تفنگ PCP یا هوای پیش فشرده در تاریخ در نظر گرفته شده است. آن را جیراندونی بارتولومئو اسلحه ساز ایتالیایی در سال 1780 برای ارتش اتریش و در چارچوب جنگ های ناپلئونی بین فرانسه و اتریش اختراع کرد. نام این مدل اتریشی به زبان آلمانی Windbüchse و به عبارت دیگر تفنگ بادی بود. همانطور که در بالا ذکر شد ، این یک اسلحه کالیبر 51 بود که قادر به پرتاب حداکثر 20 گلوله در دقیقه بود. سرعت این تفنگ در آن زمان چیز تازه ای بود ، خصوصاً وقتی با اسلحه های آتشین مورد استفاده ارتش ناپلئونی مقایسه شود که فقط می توانست تا سه گلوله در دقیقه شلیک کند. بعلاوه دقت این تفنگها در مقایسه با تفنگ بادی ژیراندونی بسیار کمتر بود. این سلاح به حدی مثر بود که ناپلئون تا آنجا پیش رفت که دستور اعدام هر سرباز دشمن را که دارای یک تفنگ هوای فشرده باشد ، داد.

یکی از مشهورترین اسلحه های هوای فشرده تاریخ در قاره آمریکا پیدا شد. این تفنگی بود که توسط لوئیس و کلارک در طی سالهای 1803 تا 1806 در لشکرکشی به اقیانوس آرام از طریق سرزمین های غربی استفاده شد. همانطور که تحقیقات اخیر انجام شده نشان داد ، این یک اسلحه بادی کالیبر 31 بود که در فیلادلفیا ساخته شده است. این تفنگ ، که توسط کاپیتان لوئیس برای شکار استفاده می شد ، قبایل هندی را مجذوب خود کرد ، آنها اسلحه را “رعد و برق بدون دود” نامیدند.

ساخت اسلحه های هوایی و تپانچه نه تنها به نیمه غربی کره زمین (آمریکا و اروپا) محدود شد ، بلکه در شرق نیز توسعه یافت. بیست سال پس از استفاده کاپیتان مریوثر لوئیس از تفنگ خود در آمریکا ، به طور خاص در طی دهه 1820 تا 1830 ، مخترع ژاپنی Kunitomo Ikkansai یک تفنگ بادی ایجاد کرد و دانش خود را از فن آوری غربی به دست آورد و کار خود را بر روی مدل های هلندی متمرکز کرد.

استفاده از اسلحه بادی فشرده معایبی داشت و همین امر باعث ساقط شدن مجدد این نوع اسلحه توسط سلاح گرم خصوصاً در محیط جنگ شد. برای تفنگهای بادی نیاز به رسوباتی بود که بسیار گران و ناخوشایند اداره می شد زیرا به قدرت بدنی زیادی نیاز داشتند. علاوه بر این ، آنها به دانش پایه خاصی در مکانیک نیاز داشتند که همه سربازان از آن برخوردار نبودند. از طرف دیگر ، رسوبات بسیار ظریف بوده و خطر انفجار را داشتند.

علی رغم اینکه همه تفنگ های هوای فشرده از مرحله نبرد خارج شدند ، استفاده از آنها مخصوصاً برای فعالیت های شکار و ورزشی ادامه داشت. این مورد در انگلستان بود ، جایی که در دهه 1890 از تفنگ هوای فشرده در فعالیت های تیراندازی هدف استفاده می شد. این فعالیتی بود که به تدریج محبوبیت یافت ، تا حدی که یک انجمن ملی تفنگ هوایی ایجاد شد که بیش از 4000 باشگاه و انجمن تفنگ بادی در سراسر انگلیس مستقر شد.

در طول نیمه دوم قرن 20 اسلحه های هوای فشرده بازگشت قابل توجهی به بازار اسلحه داشت. در آغاز جنگ جهانی دوم (1939 – 1945) آلمان تولید گسترده اسلحه های بادی را به دلیل ممنوعیت صریح “متحدین” در ساخت اسلحه گرم آغاز کرد. این اسلحه ها برای استفاده در شکار طراحی شده اند و به تدریج جای خود را به دست آورده اند.

امروزه ، استفاده از آنها خصوصاً در ارتباط با فعالیتهای ورزشی بسیار گسترده است. از سال 1984 ، یک مسابقه تیراندازی با استفاده از اسلحه بادی در بازی های المپیک برگزار می شود. اشکال مختلفی برای تیراندازی برای استفاده از این نوع اسلحه های بادی نیز وجود دارد. یکی از گسترده ترین رشته ها Target Practice است که راهی عالی برای گذراندن یک روز لذتبخش در جمع خانواده و دوستانتان است که به اسلحه های هوای فشرده علاقه مند هستند.

انواع تفنگ بادی از نظر سیستم شلیک عبارتند از :

1- تفنگ بادی فنری (مکانیزم فنر و پیستون)

2- تفنگ بادی نیترو پیستون (مکانیزم هوای حبس شده و پیستون)

3- تفنگ بادی پی سی پی (مکانیزم هوای فشرده)

 

انواع تفنگ بادی از نظر سیستم مسلح شدن :

1- کمرشکن

2- اهرمی

3- گلنگدن اتوماتیک و نیم اتوماتیک

4- گلنگدن دستی غیر اتوماتیک

 

لیست برند های مطرح تفنگ بادی :

تفنگ بادی دیانا کشور آلمان

تفنگ بادی نوریکا کشور اسپانیا

تفنگ بادی گامو کشور اسپانیا

تفنگ بادی وایرخ کشور آلمان

تفنگ بادی اوانیکس کره

تفنگ بادی هاتسان ترکیه

 

لیست محصولات تفنگ بادی موجود در فروشگاه تجهیزات شکار کانون شکار

           
تفنگ بادی آرتا کالیبر 5.5